Nauti parhaasta espanjalaisesta kinkusta (jamón) ja lapakinkusta (paleta) Italian gourmet-shopistamme. Tarjoamme 100 % Iberian kinkkuja ja olkapäitä tammenterhosta (tammenterhosta syötetty), Black Pata, Great Reserve, Field Bait, Bait ja Great Reserve Selection. Iberian ja Serranon kinkkua ja lapaa Guijuelon (Salamanca), Jabugon (Huelva), Los Pedrochesin (Cordoba), Dehesa de Extremaduran, Teruelin (Teruelin kinkku), Seronin (Seron Ham), Trevelezin (Trevelez Ham) ja Serrano Corsoci kinkku. Monilla heistä on laatumerkintä alkuperänimitys, kuten DOP (alkuperänimike), IGP (suojattu maantieteellinen merkintä) tai ETG (taattu perinteinen erikoisuus).
Tarjouksemme sisältää useimmat premium- ja eksklusiiviset espanjalaiset kinkkumerkit, kuten Cinco Jotas (5J), Joselito, Blazquez, Sanchez Romero Carvajal, COVAP, Extrem, Sanchez Alcaraz, Boadas 1880, Aljomar, Fresh Air, Mayoral (La Pyrenaica) ). ), Dehesa Baron of Law, ARBU, Iberian Sierra Zuaga, El Charro, Hamones Vallejo, Lordship of the Pedroches, Courtyard of Canata, Milena, Alfonso Saez, Roots, Antonio Alvarez, Castellar, Noble Court, Noel, Espanja ja Sons , Kirkot ja Don Paulino Kinkut ja lapat tarjotaan parhaalla mahdollisella hinnalla ja korkealaatuisina. Kaikilla tuotteillamme on pitkät kovettumisajat, ja ne on valittu huolellisesti, jotta saat parhaan vastineen ja tyytyväisyyden. Kinkkutuotteita, joista tulet todella nauttimaan.
Kolme tekijää, jotka määräävät kinkun tai lapakinkun lopullisen laadun:
Rodusta riippuen on olemassa kahta eri kinkkutyyppiä:
Jotta tiedämme, millaisia Ibericon kinkkutyyppejä voimme löytää markkinoilta, meidän on ymmärrettävä myyntinimessä (etiketissä) esiintyvien käsitteiden merkitys ja niitä vastaavien sinettien värit
Iberian kinkun laadun määrittelee pääasiassa rehu, jota sika on saanut, ja sen rotupuhtaus. Tähän on lisättävä ajallisesti ja muodoltaan riittävä kovetusprosessi, mieluiten luonnollisissa kuivaushuoneissa.
Iberian kinkkutyypit (kinkku tai paletti) lajiteltuina laadun mukaan, joista musta etiketti (musta toppi) on korkein.
Musta hylke. Tarkoitettu 100 % Iberian tammenterhoilla syötetyille kinkuille.
Punahylje. Iberian tammenterhoilla syötetyille kinkuille, joiden puhtausaste on 50 tai 75 %.
Vihreä sinetti. Iberian pellolla lihotetuille kinkuille, joiden iberianrodun prosenttiosuus on 50, 75 tai 100 %.
Valkoinen hylje. Iberian lihotetuille kinkuille, joiden prosenttiosuudet Iberian rotua ovat 50, 75 tai 100 %.
Ensimmäinen asia on sanoa, että valkoiset kinkut tai valkoiset kinkut ovat yleensä peräisin esimerkiksi Duroc-, Pietrain-, Landrace- tai Large White -roduista. Niitä ruokitaan yleensä tiloilla intensiivisellä rehuun ja viljaan perustuvalla järjestelmällä.
Tunnetuin on Serrano Ham. Ole varovainen, koska kaikki valkoiset kinkut eivät ole Serranon kinkkuja, vaikka me usein kutsumme niitä sellaisiksi. Termi Serrano Ham vastaa sanaa ETG (joka tarkoittaa englannin kielellä ”takuutettu perinteinen erikoisuus”).
Espanjan lain, 13. kesäkuuta 2014 annetun kuninkaallisen asetuksen 474/2014, jolla hyväksytään lihajohdannaisten laatustandardit, mukaan seuraavat maininnat voidaan sisällyttää myös kinkkuihin ja lapaan, jos ne noudattavat tuotantoa varten vahvistettua vähimmäistuotantoaikaa. jokainen maininta:
On myös useita valkoisia kinkkuja, jotka on suojattu suojatulla alkuperänimityksellä (D.O.P.) Jamón de Teruel .
Jos haluat lukea tarkempia tietoja espanjalaisten kinkkujen eri laaduista, käy blogissamme: Erilaisia espanjalaisten kinkkujen laatua