Ham

Njut av den bästa spanska skinkan (jamón) och axelskinkan (paleta) som du kan handla online i vår gourmetbutik för Irland. Vi erbjuder 100 % Iberico skinkor och axlar av Bellota (ekollonfödd), Pata Negra, Gran Reserva, Cebo de Campo, Cebo och Gran Reserva Selección. Hela, benfria, skivade och helskivade iberiska skinkor och serranoskinkar och bogser från regionerna Guijuelo (Salamanca), Jabugo (Huelva), Los Pedroches (Cordoba), Dehesa de Extremadura, Teruel (Jamón de Teruel), Serón (Jamón de Serón), Trevélez (Jamón de Trevélez), och Jamón Corsocio Serrano. Många av dem har ursprungsbeteckningar som DOP (ursprungsbeteckning), IGP (skyddad geografisk beteckning) eller ETG (garanterad traditionell specialitet).

Vårt utbud omfattar de flesta av de exklusiva och förstklassiga spanska jamón-märkena som Cinco Jotas (5J), Joselito, Blázquez, Sánchez Romero Carvajal, COVAP, Extrem, Sánchez Alcaraz, Boadas 1880, Aljomar, Aire Sano, Mayoral (La Pirenaica), Dehesa Barón de Ley, ARBU, Ibérico Sierra Zuaga, El Charro, Jamones Vallejo, Señorío de los Pedroches, Cortijo de Canata, Milena, Alfonso Sáez, Raíces, Antonio Álvarez, Castellar, Corte Noble, Noel, España och Hijos, Iglesias och Don Paulino skinkor och bogser som erbjuds till bästa möjliga pris och av högsta kvalitet. Alla våra produkter har långa mognadsperioder och är noggrant utvalda för att ge dig bästa möjliga värde och tillfredsställelse. Skinkaprodukter som du verkligen kommer att njuta av.

De tre faktorer som avgör den slutliga kvaliteten på en skinka eller axelskinka är:

Beroende på ras finns det två olika typer av skinka:

  1. Ibérico-skinkor, från iberiska raser, i deras olika renhetsgrader.
  2. Vita skinkor (Serrano) eller torkade skinkor, från vita grisar (Duroc, Landrace, Large White eller Pietrain).

Typer av Ibérico-skinkor

För att veta vilka typer av Ibérico-skinka som vi kan hitta på marknaden måste vi förstå innebörden av begreppen som finns på försäljningsbeteckningen (etiketten) och färgerna på deras motsvarande sigill.

Kvaliteten på en Ibérico-skinka definieras huvudsakligen av det foder som grisen som den erhålls från har fått och dess rasrenhet. Till detta måste läggas en adekvat härdningsprocess i tid och form, helst i naturliga torkskjul.

Typer av Ibérico-skinka (jamón eller paleta) sorterade efter kvalitet och är den högsta etiketten (pata negra).

Svart säl. Avsedd för 100 % Ibérico ekollonmatade skinkor.

Rödsäl. För Ibérico ekollonfodrade skinkor med 50 eller 75 % Ibéricorasrenhet.

Grönt sigill. För Ibérico gödda skinkor med en procentandel av Ibéricorasen på 50, 75 eller 100 %.

Vit säl. För Ibérico göda skinkor med procentandelar av Ibérico rasen på 50, 75 eller 100 %.

Typer av Serranoskinkor (vit gris)

Det första att säga är att vita skinkor eller vita skinkor är skinkor som normalt kommer från grisar av raser som: Duroc, Pietrain, Landrace eller Large White. De utfodras vanligtvis på gårdar i en intensiv regim baserad på foder och spannmål.

Den mest kända är Serranoskinkan. Var försiktig eftersom inte alla vita skinkor är Serranoskinkor, även om vi ofta hänvisar till dem som sådana. Termen Serrano Ham motsvarar en ETG (som står för ”Traditional Specialty Guaranteed” på engelska).

Enligt spansk lag kungligt dekret 474/2014, av den 13 juni 2014, som godkänner kvalitetsstandarden för köttprodukter, får följande omnämnanden också inkluderas för skinkor och axlar, förutsatt att de överensstämmer med den minsta produktionsperiod som fastställts för varje omnämnande:

Utöver denna typ av vita skinkor kan vi också hitta de som skyddas av den skyddade ursprungsbeteckningen (D.O.P.) Jamón de Teruel, eller de av den skyddade geografiska beteckningen (I.G.P) av Trevélez eller IGP of Serón.< /p>

Om du vill läsa mer detaljerad information om de olika kvaliteterna hos spanska skinkor, vänligen besök vårt inlägg om detta ämne på vår blogg: Olika typer av kvalitet på spanska skinkor